Osnovna orodja

Ostala orodja

 • 🎞Video – Youtube vmesnik brez sledenja
  Youtube vmesnik z imenom Invidious, ki ne beleži zgodovine iskanja, piškotkov ali katerih drugih podatkov. Iskalne nize išče po Youtube-u in jih predvaja v svojem vmesniku nameščenem na espace.si.
  • 📥Youtube prenesi
   Vmesnik za prenašanje Youtube posnetkov na računalnik
  • 🎥Peertube – alternativni youtube
   Alternativno okolje za nalaganje in deljenje video posnetkov. Ni podvrženo kontroli Youtube-a. Okolje peertube je skupek strežnikov, na katere lahko posamezniki nalagajo videe. Na zgornji povezavi se posnetki hranijo na strežniku espace.si. Iskanje posnetkov se lahko izvaja bodisi lokalno na strežniku espace.si ali globalno po ostalih peertube strežnikih. Vsak ki gleda video hkrati tudi deli video z drugimi in tako pomaga razbremeniti strežnik, v primeru velikega števila ogledov.
 • 🖻Bibliogram – Instagram vmesnik brez sledenja
 • 🔐Cryptpad – Varno ustvari in deli dokumente ↗
  Oblak z osnovnimi pisarniškimi orodji ki omogočajo sočasno delo ( preglednica, urejevalnik besedil, Izdelava predstavitev, Obrazci / Ankete, Tabla, … ). Vsa vsebina je kriptirana takoj v brskalniku ( end to end encrypted ), tako do strežnike pridejo že kriptirane datoteke – strežnik ali njegov operater tako ne more prebrati vsebine. Ko se deli dokumente preko povezav je potrebno biti pozoren, saj lahko povezave vsebujejo ključ za dekodiranje. Če je taka povezava javna ali poslana preko nezaščitene komunikacije, vsebina datoteke ni več varna pred nepovabljenimi ogledi. Račun za orodje Cryptpad si lahko ustvari vsak sam, z izbiro gumba “Sign Up”. Geslo si morate shraniti, saj ga kasneje, v primeru da ga pozabite, ni več mogoče obnoviti.
 • 📋PrivateBin – Prilepi in deli kriptirano besedilo
  Prostor za besedilo, v katerega lahko karkoli prilepite / napišete in nato takoj delite preko povezave. Nastavi se lahko: – koliko časa je povezava veljavna, – geslo za branje, – brisanje vsebine takoj po prvem branju, nastavi se lahko diskusijo – odgovori zbrani na istem mestu. Piše se lahko v navadnem besedilu ali v “Mark Down” formatu, ki omogoča vstavljanje slik preko zunanjih povezav in naprednejše urejanje ( velikost / tip črk, odstavki… ).
 • 🔏Encryptic – lokalno kriptiraj besedilo v brskalniku
  Orodje omogoča izdelavo besedila, ki je zakriptirano z geslom. Vse se nahaja v lokalnem brskalniku in ne na strežniku – na drugem računalniku besedilo tako ni dostopno. To je le spletno orodje, ki omogoča lokalno urejanje in enkripcijo besedila, na strežnik se ne shranjuje nič. Lokalno kopijo se lahko shrani v datoteko in nato preko USB ključka ali katerega drugega spletnega orodja za deljenje datotek pošlje želeni osebi. Prejeto datoteko se na drugem računalniku s tem orodjem odpre / uvozi in odkodira z nastavljenim geslom.
 • 📝HedgeDoc – MarkDown urejevalnik

Pogovorna orodja